ГоловнаЕкономікаДержава

Президент ЄБРР впевнений у здатності України підтримувати необхідні темпи реформ

Президент ЄБРР впевнений у здатності України підтримувати необхідні темпи реформ
Фото: пресс-служба президента

Президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті впевнений у здатності уряду підтримувати необхідні темпи реформ в Україні в 2019 році, незважаючи на те, що це відбувається в рік подвійних виборів.

Про це він заявив під час другого засідання Національної інвестиційної ради в Давосі, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми маємо обґрунтовану впевненість у тому, що уряд працюватиме стабільно і реформи триватимуть", - сказав Сума Чакрабарті.

Він наголосив, що вважає багато реформ безповоротними, проте низка змін вимагають, на його думку, більш сконцентрованої роботи.

"Багато реформ почалися, і складно буде їх переробити, навіть якщо хтось цього і захоче. Однак хочеться побажати вам та уряду успіху в таких сферах, як приватизація і комерціалізація державного сектору, реформи правосуддя, чесної конкуренції, енергобезпеки, ефективного регулювання, лібералізація ринку, диверсифікація та збільшення виробництва, а також оздоровлення фінансового ринку", - зазначив Чакрабарті.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що в Україну заходить новий стратегічний інвестор Total Eren. Перед засіданням Національної інвестиційного ради відбулося підписання інвестиційної угоди про будівництво вітрової електростанції, яка стане однією з найбільших в Європі.

Нагадаємо, 23 січня Петро Порошенко провів зустріч у Давосі з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду. Крістін Лагард похвалила Порошенка за реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram