ГоловнаЕкономікаДержава

У Брюсселі сьогодні пройдуть тристоронні переговори про транзит російського газу

Україна наполягатиме на підписанні контракту за нормами європейського права.

У Брюсселі сьогодні пройдуть тристоронні переговори про транзит російського газу

Сьогодні, 21 січня, в столиці Бельгії - Брюсселі - пройдуть тристоронні газові переговори за участю України, Європейської комісії і Росії. Основною темою переговорів буде збереження транзиту російського газу в країни ЄС через українську територію. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Зустріч відбудеться за участю заступника голови Єврокомісії у справах енергоспівтовариства Мароша Шефчовича, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, керівника НАК "Нафтогаз Україна" Андрія Коболєва, міністра енергетики РФ Олександра Новака і заступника голови "Газпрому" Олександра Медведєва.

Нагадаємо, минулого тижня голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв назвав збереження транзиту головним завданням переговорів з "Газпромом". Крім того, українська сторона буде наполягати на підписанні контракту згідно з європейським правом, щоб забезпечити обсяги і гарантії виконання.

Коболєв зазначив, що без нового контракту "Газпром" з 2020 року може припинити транзит. Як відомо, термін дії контракту на транзит російського газу в ЄС від 2009 року добігає 1 січня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram