ГоловнаЕкономікаБізнес

Двох колишніх начальників елеватора в Луцьку відправили під суд за розтрату зерна

Антикорупційні органи довели до суду справу, яку саботувала ГПУ.

Двох колишніх начальників елеватора в Луцьку відправили під суд за розтрату зерна
Луцкий КХП №2
Фото: voladm.gov.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом розтрати майна Аграрного фонду посадовими особами Луцького комбінату хлібопродуктів №2.

Про це повідомила прес-служба САП.

За версією слідства, в лютому-червні 2014 року директор і начальник підприємства безкоштовно віддали комерційним структурам більш ніж 26 тисяч тонн зерна, що належить Аграрному фонду.

Сума збитків, завданих Аграрному фонду, оцінюється на суму 56 млн гривень. Обвинуваченим інкримінують ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

САП підкреслює, що ці матеріали потрапили в НАБУ під час розслідування в 2016 році так званої "цукрової справи" стосовно колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Колесника. До цього вони два роки лежали практично без діла в Генеральній прокуратурі, а у волинській СБУ навіть знищили матеріали негласних слідчих дій стосовно фігурантів, які мали доказове значення в цьому провадженні.

Луцький КХП №2 уже не вперше потрапляє в кримінальну хроніку. На початку 2015 року колишнього директора елеватора Михайла Гнасюка засудили до 5 років позбавлення волі, а його заступниця отримала умовний термін. Вони допустили розтрату 64 тисяч тонн зерна Держкомрезерву й Аграрного фонду наприкінці нульових років.

Після цього проти підприємства було порушено справу про банкрутство.

У 2014 році КХП №2 очолював Степан Москвич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram