ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян повідомив про плани України та Польщі посилити залізничне сполучення

Сторони працюють над відновленням двох залізничних маршрутів.

Омелян повідомив про плани України та Польщі посилити залізничне сполучення
Владимир Омелян
Фото: Макс Требухов

Міністерство інфраструктури України спільно з міністерством інфраструктури Польщі працює над відновленням двох залізничних маршрутів у 2019 році.

Про це повідомив глава українського відомства Володимир Омелян на прес-конференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Разом з польськими колегами ми працюємо над відновленням залізничного сполучення в напрямках Перемишль - Мальховіце - Нижанковичі (Львівська область), а також Люблін - Львів. Я впевнений, що ці напрямки мають майбутнє", - сказав він.

Омелян зазначив, що ініціатива відновлення залізничного сполучення між Україною і Польщею виходила з боку міністра інфраструктури Республіки Польща Анджея Адамчика.

"Ми домовилися, що в грудні "Укрзалізниця" і польська залізниця остаточно узгодять формат запуску цих ліній, і ближче до Нового року ми зможемо озвучити терміни їх реалізації", - наголосив український міністр.

Український міністр також повідомив про те, що 5 грудня фіналізовано рішення про запуск контейнерного поїзда між Китаєм і Європою, а саме між Китаєм і Польщею на території України.

"Ми плануємо, що кількість таких поїздів становитиме близько 1 тис. на рік", - наголосив він.

Раніше в "Укрзалізниці" повідомили, що з 8 грудня на щоденних засадах запускають безпересадковий вагон за маршрутом Київ - Вроцлав, який курсуватиме у складі поїздів №749/51-52/750 із зупинками на станціях Львів, Перемишль, Краків і Люблінець.

У новому розкладі АТ "Укрзалізниця" передбачено 40 міжнародних поїздів, з яких 20 - у країни Євросоюзу.

Найпопулярнішим міжнародним напрямком, за даними "Укрзалізниці", є Київ-Перемишль - за 11 місяців цього року УЗ перевезла майже 300 тис. пасажирів у Перемишль (150 тис. пасажирів за 11 місяців 2017 року).

Також користується популярністю поїзд №67 Київ-Варшава - з початку року він перевіз 27,5 тис. пасажирів, що на 14 тис. пасажирів більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram