ГоловнаЕкономікаФінанси

З'явилося рішення Високого суду Лондона в справі ПриватБанку проти Коломойського

Український банк заявив про подачу апеляції.

Суддя Фанкорт, який 23 листопада визнав відсутність юрисдикції Високого суду Лондона у справі ПриватБанку проти Ігоря Коломойського, офіційно виніс своє рішення.

Прес-служба ПриватБанку заявила, що судовий наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників банку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова і шести пов'язаних з ними компаній на суму 2,6 млрд доларів залишається чинним. Відповідачам заборонено відчужувати свої активи без згоди банку або дозволу англійського суду.

У рішенні йдеться, що надані банком докази вказують на ретельно сплановані шахрайські дії та відмивання коштів в особливо великих розмірах шляхом реалізації складної штучної схеми із залученням великої кількості кредитів і авансових платежів за договорами постачання, виконувати які ніхто не збирався. (Пункти 25-26).

У той самий час суддя не висловив остаточних висновків про шахрайство.

Позов банку стосувався шахрайських дій з кредитами на суму 1,9 млрд доларів, але суддя вирішив, що банк має достатню для судового розгляду справу на суму лише 515 млн доларів США.

Захист Коломойського, зі свого боку, вказав на те, що суддя заявив про "серйозне нерозкриття і спотворення інформації" і назвав помилкою виданий рік тому всесвітній арешт активів.

Адвокати також заявили, що ПриватБанк, за рішенням судді, повинен компенсувати судові витрати на суму 7,5 млн фунтів стерлінгів, з яких 4 млн фунтів повинні бути виплачені Коломойському протягом 28 днів.

Остаточне рішення щодо юрисдикції ухвалить Апеляційний суд Англії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram