ГоловнаЕкономікаБізнес

У Луцьку представили першу українську електровантажівку

"Богдан" розробив шасі для данського сміттєвоза.

У Луцьку на "Автоскладальному заводі №1" корпорації "Богдан" у четвер відбулася презентація першої  української електровантажівки ERCV27.

Фото: mtu.gov.ua

У заході взяли участь міністр інфраструктури Володимир Омелян і голова Волинської ОДА Олександр Савченко, повідомила прес-служба МІУ.

Це перша розроблена і виготовлена в Україні повністю електрична вантажівка. Цього року почнеться серійний випуск цієї машини в рамках контракту з Banke Electromotive. Вантажівка призначена для вивезення побутових відходів.

Електромашина має запас ходу без підзарядки 220 км і швидкість 80 км/ч.

"Ця електрична техніка відповідає сучасним технічним стандартам і виготовлена відповідно до європейських екологічних норм. Як відомо, з 2025 року у містах Євросоюзу планують заборонити рух автомобілів з дизельними двигунами. Тому виробництво таких вантажівок не просто перспективний напрямок, але і необхідність в умовах нового ринку", - заявила прес-служба "Богдану".

Нагадаємо, що "Богдан" належить першому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони Олегу Гладковському.

У 2009 році Петро Порошенко продав Гладковському (тоді ще Свинарчуку) належну йому частку у "Богдані", після чого останній став єдиним власником компанії. Цей пакет перейшов нинішньому президенту корпорації в обмін на борг у $100 млн (гроші позичалися у Порошенка на будівництво заводу у Черкасах) і міноритарну частку Свинарчука у Roshen та інших спільних бізнесах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram