ГоловнаЕкономікаДержава

«Нафтогаз» відмовився укладати договори на газ з 22 виробниками тепла через борги

"Поки підприємства не виконають вимоги законодавства, "Нафтогаз" не може надавати їм номінації на газ на пільгових умовах".

«Нафтогаз» відмовився укладати договори на газ з 22 виробниками тепла через борги
Фото: argumentua.com

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати договори на постачання газу для початку опалювального сезону з 22 теплопостачальними підприємствами країни в дев'яти регіонах через накопичення істотних боргів.

«На сьогодні тисячі сто сорок шість теплопостачальних підприємств купують газ на пільгових умовах в НАК "Нафтогаз України". Водночас "Нафтогаз" зараз не має можливості надати номінації на газ 22 теплопостачальним підприємствам, в тому числі 12 великим, в дев'яти регіонах», - інформує прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, ключові проблемні ситуації з тепловиробниками зараз в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області, Херсонської області, Смілі Черкаської області, Сєвєродонецьку Луганської області та Шепетівці Хмельницької області. Підприємства, що забезпечують жителів цих регіонів теплом і гарячою водою, накопичили значну заборгованість, не виконують графіків її погашення або в попередньому періоді розрахувалися з «Нафтогазом» менш ніж за 90% використаного газу.

«Поки підприємства не виконають ці вимоги законодавства, "Нафтогаз" не може надавати їм номінації на газ на пільгових умовах, визначених Кабінетом Міністрів», - відзначили в компанії.

Відповідальність за цю ситуацію «Нафтогаз» поклав на органи місцевої влади, за винятком Херсонської та Сєвєродонецької ТЕЦ і Криворізької ТЦ, які належать Фонду держмайна.

Раніше "Нафтогаз" пояснив відсутність опалення в Смілі і Кривому Розі бездіяльністю органів місцевого самоврядування.

У Кривому Розі не вмикає опалення через борги "Теплоцентралі". У місті оголосили вимушені канікули в школах і дитячих садах.

У місті Сміла Черкаської області з 12 листопада ввели надзвичайний стан через відсутність опалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram