ГоловнаЕкономікаБізнес

МІУ вирішило побудувати аеропорт у Мукачеві

Ужгородський аеропорт обмежений у розвитку.

МІУ вирішило побудувати аеропорт у Мукачеві
Фото: zakarpattya.net.ua

Міністерство інфраструктури вирішило побудувати новий аеропорт у Мукачеві. Він стане головним у Закарпатській області замість обмеженого в розвитку аеропорту "Ужгород".

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Я вірю, що ми знайдемо джерела фінансування для будівництва нового аеропорту в Мукачеві вже в 2019-2020 році. Ми досліджували весь регіон, і аеропорт Мукачева було обрано як найбільш вдалий для цього регіону", - заявив він під час зустрічі з представниками Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA).

При цьому Омелян підкреслив, що поки не буде побудований цей аеропорт, украй важливо відновити нормальну роботу аеропорту "Ужгород". Саме цьому питанню були присвячені переговори з EASA.

Зліт і посадка в аеропорту Ужгорода здійснюються з заходом літаків у повітряний простір Словаччини. Раніше його використання регулювалося міжурядовою угодою, але влітку 2016 року її термін закінчився. Для відновлення транскордонних послуг у словацькому повітряному просторі України повинна отримати сертифікацію EASA. "Це дуже важливе і вирішальне питання не тільки для Закарпатського регіону, а й для України загалом. Як ви знаєте, Закарпатський регіон відокремлюють від України гори, тому для нас дуже важливо мати регулярні щоденні рейси з Києва в Ужгород та інші міста. Більше того, ми розглядаємо питання аудиту EASA як аудит всій Україні", - заявив Омелян.

МІУ розраховує, що в разі позитивного висновку EASA польоти з Києва в Ужгород почнуться ще в цьому році.

Нагадаємо, що другий аеропорт планують будувати в Дніпрі. Також Міністерство інфраструктури хоче відкрити міжнародний аеропорт у Білій Церкві Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram