ГоловнаЕкономікаДержава

Подорожчання комуналки стало головною проблемою українців

Найважливіша проблема країни - війна на Донбасі.

Подорожчання комуналки стало головною проблемою українців
Фото: Вести

Підвищення тарифів на комунальні послуги станом на осінь 2018 року стало головною особистою проблемою українців.

Про це свідчить спільне соцопитування Київського міжнародного інституту соціології, Центру Разумкова та соціологічної групи "Рейтинг".

На прохання соціологів вказати найважливіші особисті проблеми (не більше ніж три) 59% респондентів вибрали зростання комуналки, 52% - низькі доходи, 42% - підвищення цін у магазинах. Військовий конфлікт на сході України важливою особистою проблемою вважають 28% респондентів, хабарництво і корупцію у владі - 19%, безробіття - 18%, недоступність якісної медицини - 17%, недостатній рівень соціального захисту - 11%.

Водночас українці усвідомлюють, що для країни головна проблема - війна на Донбасі. Її назвали 66% учасників опитування. 43% респондентів вказали хабарництво, по 30% - безробіття і низькі зарплати/пенсії, 27% - підвищення комунальних тарифів.

В опитуванні взяли участь 10 тисяч респондентів у всіх областях України, крім окупованих регіонів Криму, Донецької та Луганської областей. Дослідження проводилося 19 жовтня - 2 листопада.

Нагадаємо, що з 1 листопада в Україні ціна на газ для населення зросла з 7,0 до 8,6 гривень за кубометр. Це також призведе до зростання тарифів на опалення і гарячу воду щонайменше на 16%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram