ГоловнаЕкономікаБізнес

Після рейдерської атаки роботу "Росток-Холдинг" частково відновлено, аграрії змогли повернутися до збору врожаю Актуально

Після рейдерської атаки роботу "Росток-Холдинг" частково відновлено, аграрії змогли повернутися до збору врожаю

Через три тижні після заяв агрокомпанії «Росток-Холдинг» про блокування діяльності всіх підприємств групи в результаті атаки рейдерів аграрії змогли повернутися до роботи і відновити збір врожаю. У той самий час роботу підприємств поки що відновлено не в повному обсязі. У «Росток-Холдинг» вірять, що рейдерську атаку буде зупинено, і сподіваються на справедливе рішення суду.

На підприємствах «Росток-Холдинг» трудяться близько двох тисяч працівників, разом із сім'ями це 10 тисяч осіб, для яких робота в агрокомпанії - основне джерело доходів. Усі вони з тривогою спостерігали за розвитком ситуації, коли 8 жовтня роботу всіх підприємств, а головне - збір врожаю - заблокували. На той момент на полях не прибрали майже 17 тис. га кукурудзи, 4 тис. га сої, 1 тис. га соняшнику.

У зв'язку зі сформованими обставинами працівники «Росток-Холдинг» звернулися до Президента України Петра Порошенка з проханням розібратися в ситуації і зупинити рейдерів. «Дайте аграріям зібрати урожай і наповнити бюджет країни», - заявили в «Росток-Холдинг».

Станом на сьогодні роботи на полях агрохолдингу відновлено. Підприємства групи продовжили збір пізніх культур. Зараз на полях у Сумській і Чернігівській областях залишилися неприбраними 15 тис. га кукурудзи. Аграрії роблять усе можливе, щоб зібрати урожай у стислі терміни, оскільки погода з кожним днем погіршується.

«Втрат, на жаль, уникнути не вдалося - втратили частину врожаю сої та соняшнику. Втратили час і на збір кукурудзи, як результат - отримуємо нижчу від запланованої врожайність. Однак тепер працівники групи день і ніч працюють, щоб зібрати вирощене», - коментує ситуацію генеральний директор групи «Росток-Холдинг» Валерій Ласьков.

«Ситуація на елеваторах досить непроста. Усі три комплекси групи - Глухівський, Новгород-Сіверський і Ічнянський - заповнені повністю. На нерухоме майно накладено арешт», - заявляє Валерій Ласьков.

Досі заблоковано відвантаження зерна з елеваторів. Частково проблему вдалося вирішити завдяки тому, що наприкінці минулого тижня було отримано дозвіл на зберігання зерна в поліетиленових рукавах.

Незважаючи на складності, «Росток-Холдинг» намагається виконувати свої зобов'язання і сподівається відновити діяльність у повному обсязі після вирішення справ у судовій площині. Юристи та адвокати компанії сподіваються, що найближчим часом удасться отримати оперативне і справедливе рішення суду.

Довідка: «Росток-Холдинг» - вертикально інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві і продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. У групу також входять 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси і кілька торгових компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram