ГоловнаЕкономікаДержава

У Тернополі майже вдвічі підвищили вартість проїзду в громадському транспорті

Проїзд у тролейбусі коштуватиме 8 гривень, в маршрутці - 9 гривень.

У Тернополі майже вдвічі підвищили вартість проїзду в громадському транспорті
Фото: TV-4

Вартість проїзду в громадському транспорті Тернополя зросла майже вдвічі. Рішення про підвищення тарифів на проїзд прийнято на черговому засіданні виконавчого комітету, повідомляє прес-служба міськради.

Так, з 1 листопада вартість проїзду в тролейбусах становитиме 8 гривень - при готівковому розрахунку, 6 гривень при оплаті електронним проїзним квитком або банківською карткою і 5 гривень при оплаті персоніфікованою «Картою тернополянина».

Вартість проїзду в маршрутці становитиме 9 гривень при оплаті готівкою, 7 гривень - при сплаті електронним проїзним квитком або банківською карткою, 6 гривень - при оплаті «Картою тернополянина».

Учні будуть платити в тролейбусах 2,5 гривні і 3 гривні - в автобусах і маршрутках, а студенти - 2,5 гривні в тролейбусах і 3 гривні - в автобусах, які курсують у звичайному режимі руху.

Підняття тарифів в міськраді Тернополя пояснюють критичною ситуацією з перевезенням пасажирів, оскільки всі маршрути є збитковими. При цьому кількість маршрутних автобусів зменшилася більш ніж 35%.

Востаннє тарифи на проїзд в міському транспорті Тернополя піднімали на початку року. Разова поїздка в маршрутці тоді збільшилася до 5 гривень, в тролейбусі - 4 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram