ГоловнаЕкономікаДержава

Коболєв: облгази заборгували "Нафтогазу" 2 млрд доларів

Близько 75% облгазів контролює Дмитро Фірташ.

Коболєв: облгази заборгували "Нафтогазу" 2 млрд доларів
Фото: Макс Левин

Облгази, більшість яких контролює бізнесмен Дмитро Фірташ, заборгували державному "Нафтогазу" близько 2 млрд доларів. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив Андрій Коболєв, глава "Нафтогазу".

"Облгази, на секундочку, сумарно винні "Нафтогазу" приблизно 2 млрд доларів. Ця цифра дуже добре кореспондується з тією цифрою, яку зараз намагається отримати переговорна команда від МВФ. Якби пан Фірташ розрахувався з "Нафтогазом", то частину з цих 2 млрд ми заплатили б до бюджету. Може, і МВФ не потрібен був би?"- сказав Коболєв (інерв'ю записувалося до заяви МВФ про підготовку нової кредитної програми з Україною на 3,9 млрд дол.,- ред).

Дмитро Фірташ контролює близько 75% облгазів, додав Коболєв.

"Обсяг зафіксовано, борг доведено. Звичайно, борг визнаний з обох сторін. Просто не розраховуються. Ми судимося з ними, але перспективи в судах немає, оскільки вони нічим значущим не володіють. "Рога і копита", простіше кажучи", - пояснив глава "Нафтогазу".

Коболєв закликав уряд терміново вживати заходів, інакше "вся ця піраміда може впасти". Він також розповів, що намагався домовитися з топ-менеджером Фірташа, але безрезультатно. "У цих людей діяльність орієнтована не на бізнес, а на схеми 90-х", - сказав глава "Нафтогазу".

Нагадаємо, Андрій Коболєв отримав премію 7,9 млн дол. за перемогу "Нафтогазу" над "Газпромом" у Стокгольмському суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram