ГоловнаЕкономікаБізнес

Мережа Prostor веде переговори про купівлю магазинів "Космо"

Сума операції може становити близько $15 млн.

Мережа Prostor веде переговори про купівлю магазинів "Космо"
Фото: kosmo.ua

Дніпропетровська компанія "Стиль Д" (мережа магазинів Prostor) близька до купівлі бізнесу компанії "Суматра ЛТД" (мережа "Космо"). Про це пише LIGA.net з посиланням на джерела на ринку.

Продавець - інвесткомпанія SigmaBleyzer. Сума операції може становити близько $15 млн.

Ідеться тільки про продаж близько 110 парфюмерно-косметичних магазинів, аптечний бізнес "Космо" не входить в угоду. Якщо угоду буде підписано, Prostor вийде на друге місце в Україні в сегменті магазинів з продажу парфюмерно-косметичної продукції після мережі "Єва". Зараз у "Єви" близько 750 магазинів, у Prostor - близько 350 магазинів.

Гендиректор мережі "Космо" Георгій Шейко повідомив, що рітейлер регулярно проводить переговори про продаж свого бізнесу. Представники Prostor не коментують інформацію.

Американська SigmaBleyzer через компанію SBF Southeast European Holdings придбала компанію "Суматра ЛТД" у 2007 році. Тоді експерти прогнозували, що фонд вийде з бізнесу через три-чотири роки, продавши "Космо" міжнародному оператору. Однак кілька фінансових криз могли перешкодити планам фонду, і зараз покупку мережі розглядають тільки її українські конкуренти.

Мережа Prostor належить бізнесменові Вадиму Тугаю через офшори Ringside Limited та Amikod Limited.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram