ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і МВФ домовилися про нову програму stand-by на $3,9 млрд

SBA замінить програму розширеного фінансування EFF.

Україна і МВФ домовилися про нову програму stand-by на $3,9 млрд
Фото: premiumtimesng.com

Уповноважений персонал Міжнародного валютного фонду і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програмі підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), що затверджена в березні 2015 року і мала діяти до березня 2019 року.

"Нова програма stand-by із замовленим доступом до SDR 2,8 млрд (еквівалент $3,9 млрд) стане основою для економічної політики влади в 2019 році", - йдеться в повідомленні МВФ у п'ятницю ввечері, передає Інтерфакс-Україна.

Програма буде зосереджена на продовженні фінансової консолідації та зниженні інфляції, а також реформах щодо зміцнення податкового адміністрування, фінансового сектору та енергетичного сектору. Досягнута угода відображає зобов'язання МВФ продовжувати допомагати Україні в досягненні більш сильного, стійкого і всеосяжного економічного зростання.

Угода підлягає затвердженню менеджментом фонду і схваленню його радою директорів. Засідання Ради очікується після парламентського схвалення державного бюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій персоналу МВФ і збільшення тарифів на газ та опалення для домогосподарств, що відображає ринкові тенденції зі збереженням підтримки малозабезпечених споживачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram