ГоловнаЕкономікаБізнес

Середня ціна на автогаз в Україні перевищила 16 грн

Вартість LPG наближається до торішніх рекордів.

Середня ціна на автогаз в Україні перевищила 16 грн
Фото: Макс Требухов

Роздрібні ціни на зріджений газ (LPG) 18 жовтня зросли в середньому по країні на 11 копійок за літр - до 16,02 гривні.

Про це пише профільне видання enkorr із посиланням на ціновий моніторинг "Консалтингової групи А-95".

У мережах групи "Приват" вартість автогазу зросла на 18-23 копійки: в "Авіас" ЗВГ коштує вже 15,68 грн/л, в "Укрнафті" - 15,62 грн/л. Автогаз на станціях Glusco подорожчав на 25 копійок - до 15,95 грн/л.

Мережі ОККО і WOG підняли ціну на 12 і 11 копійок - до 16,52 і 16,49 грн/л відповідно.

На станціях AMIC, Shell, "БРСМ-Нафта", KLO, "Надія", "Рур груп", "Автопорт", "Mango" і "Татнафта-АЗС-Україна" автогаз подорожчав на 4-28 копійок.

"Зараз великий попит, імпорту недостатньо, окремі газонаповнювальні станції взагалі порожні. Також деякі великі мережі - в пошуках газу на найближчий час", - цитує видання одного трейдера.

Учасники ринку також пояснюють нестачу зрідженого газу в деяких регіонах черговим загостренням ситуації з роботою залізниці. "200 вагонів з газом стоять - «залізяка» не справляється, немає тяги. Газ на ринку є, але до клієнтів вчасно він не доїжджає", - вважає менеджер великої компанії, який побажав залишитися неназваним.

Нагадаємо, що схожа ситуація була на ринку LPG і минулого року. Тоді ціна автогазу за кілька місяців зросла в середньому на 5 грн/л і перескочила позначку 16,5 грн/л.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram