ГоловнаЕкономікаФінанси

Картки, банкомати і термінали ПриватБанку не працюватимуть у ніч на 14 жовтня

Банк запланував оновлення архітектури процесингу.

Картки, банкомати і термінали ПриватБанку не працюватимуть у ніч на 14 жовтня
Фото: Сергей Нужненко

Картки, банкомати і термінали ПриватБанку не працюватимуть у ніч на 14 жовтня у зв'язку з переходом на нову версію систем управління базами даних (СКБД) процесингу.

Про це повідомила прес-служба фінустанови.

У рамках міграції на нову версію СУБД усі операції з платіжними картами банку будуть припинені з півночі до 4-ї ранку, але пауза може затягтися до 8-ї години ранку неділі 14 жовтня. Аналогічний "тайм-аут" візьмуть банкомати, термінали самообслуговування і торгові термінали банку.

"Ми просимо пробачення у клієнтів за можливі незручності, але ця робота необхідна для того, щоб ще швидше обробляти все більшу кількість безготівкових платежів клієнтів. Якщо ви запланували добре відпочити в ніч з суботи на неділю, про всяк випадок заздалегідь візьміть з собою в нічний клуб більше готівки. Технологічна пауза в роботі процесингу займе нетривалий час, але не факт, що цей період не збігатиметься з активізацією відвідування бару. Також ми радимо клієнтам перенести на ранковий час активні шопінг-сесії в інтернет-магазинах", - повідомила прес-служба банку.

ПриватБанк заявив, що оновлення програмно-технічних комплексів дозволить поліпшити роботу процесингу за рахунок оновлення та встановлення більш продуктивних технологій. Також нова версія створить платформу для подальшого розвитку карткових сервісів, нових послуг і продуктів.

Нагадаємо, 9 липня в результаті аварії магістральних каналів зв'язку в системі ПриватБанку по всій Україні стався збій - не працювали банкомати, термінали самообслуговування, не здійснювалася оплата в POS-терміналах, а також платежі в додатках Приват24 і Liqpay.

4 жовтня в результаті аварії ліній зв'язку в Німеччині спостерігалися труднощі з входом у Приват24. Сервіс також працював із запізненням.

ПриватБанк - найбільший і один із трьох системних банків України. Його клієнтом є кожен другий дорослий житель країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram