ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" заявив про великі плани на відновлювану енергетику

"Ми розробили список потенційних проектів, які обговорюємо з інвесторами".

"Нафтогаз" заявив про великі плани на відновлювану енергетику
Фото: EPA/UPG

НАК "Нафтогаз України" вважає перспективним інвестиційним напрямком розвиток відновлюваних джерел енергії.

Про це під час Ukrainian Week у Лондоні заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, пише "Інтерфакс-Україна".

"У нашій стратегії відновлювальна енергетика має великий розділ, і це велике інвестиційне спрямування, в яке ми плануємо вкладати гроші в найближчому майбутньому", - сказав він.

Коболєв повідомив, що наразі "Нафтогаз" запускає невеликі СЕС поруч з газотранспортною системою "Укртрансгазу", однак його плани більші. "Ми розробили список потенційних проектів, які ми зараз обговорюємо з міжнародними інвесторами", - зазначив голова правління компанії.

Він підкреслив, що перевагою компанії є наявність юридично чистих ділянок, розташованих по всій Україні, більшість з яких вже підключено до енергосистеми.

Голова "Нафтогазу" також заявив, що вважає видобуток сланцевого газу перспективним напрямком для України. "Україна може видобувати багато сланцевого газу безпечно і дружньо для екології", - вважає Коболєв.

Зараз "Нафтогаз" є вертикально інтегрованою нафтогазовою компанією, яка займається розвідкою і розробкою родовищ, бурінням, транспортуванням і зберіганням нафти і газу, а також постачанням природного і зрідженого газу споживачам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram