ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ має намір розірвати договір із забудовником ТЦ на Поштовій площі

Протягом 7 днів КМДА повинна звернутися до інвестора з пропозицію припинити договір за згодою сторін.

Київ має намір розірвати договір із забудовником ТЦ на Поштовій площі
Фото: Макс Требухов

Київська міська рада має намір розірвати інвестиційний договір із забудовником торгового центру на місці знайдених під час розкопок артефактів на Поштовій площі.

За ухвалення відповідного рішення за основу проголосував 61 депутат.

Згідно з документом, Київська міська державна адміністрація має протягом 7 днів після прийняття рішення звернутися до інвестора - компанії "ХЕНСФОРД-УКРАЇНА" - з пропозицію припинити договір за згодою сторін. Також КМДА повинна разом з організатором і замовником конкурсу проаналізувати факти порушення забудовником умов інвестдоговору, які можуть послужити підставою для розірвання договору в односторонньому порядку.

Якщо таких обставин не знайдуть, КМДА звернеться до суду, щоб розірвати договір "у зв'язку з істотною зміною обставин" - через знайдені під час розкопок артефакти.

Нагадаємо, 30 серпня 2015 року КМДА відкрила Поштову площу після реконструкції. Протягом робіт на глибині 7,5 м були виявлені фрагменти будівель і інших споруд, які належать до XI-XIII століть.

У листопаді 2017 року комітет Ради рекомендував призупинити будівництво ТЦ на Поштовій площі. У грудні комісія Київради з питань власності одностайно підтримала рішення про створення музею. Зазначалося, що для того, щоб створити музей, необхідно припинити договір з інвестором будівництва підземного ТРЦ, а потім прийняти об'єкт незавершеного будівництва в комунальну власність.

У липні 2018 року Верховна Рада зобов'язала Кабмін внести знайдені артефакти до пам'яток національного значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram