ГоловнаЕкономікаБізнес

Гарячу воду в Києві увімкнуть разом з опаленням

"Зараз розділяти ці послуги технологічно вже немає сенсу".

Гарячу воду в Києві увімкнуть разом з опаленням
Фото: krapka.club

Гарячу воду для клієнтів "Київтеплоенерго" увімкнуть разом з опаленням.

Про це повідомив директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко в ефірі NewsOne.

"Після отримання рішення суду [про затвердження мирової угоди між "Нафтогазом" і "Київтеплоенерго"] можуть бути підписані договори на постачання газу і, відповідно, буде відновлено роботу об'єктів теплогенерації. Тож опалювальний сезон ми плануємо розпочати вчасно. Разом з теплом киянам відновлять надання послуги гарячого водопостачання, адже зараз розділяти ці послуги технологічно вже немає сенсу", - заявив він.

Дмитро Науменко
Дмитро Науменко

Зараз без гарячої води через відсутність газу залишаються Оболонський, Подільський, Святошинський райони, більшість Деснянського району, частина Дніпровського та Солом'янського району. Гаряча вода є тільки в тих будинках, які отримують воду від ТЕЦ-5, Дарницької ТЕЦ, яка працює на вугіллі, і сміттєпереробного заводу "Енергія".

Нагадаємо, протягом 2018 року енергооб'єкти київської комунальної власності були передані від "Київенерго" в управління комунального підприємства "Київтеплоенерго". При цьому "Нафтогаз" відмовився підписувати з ним договір на постачання, допоки підприємство не визнає боргів за пільговий газ, накопичених "Київенерго".

Результатом стала відсутність гарячої води у великої кількості споживачів і загроза зриву опалювального сезону. У ситуацію була змушена втрутитися центральна влада.

Згідно з планом, розробленим Кабміном, було підписано мирову угоду між сторонами. У рамках цього плану уряд вирішив виділити 730 млн гривень на погашення заборгованості з різниці в тарифах, а Київрада погодилася визнати 2,6 млрд гривень боргу (спочатку йшлося про 5 млрд гривень) за умови, що КП "Київтеплоенерго" отримує від "Київенерго" не тільки борг, а й джерела для його погашення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram