ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" почав розробку ударного безпілотника за стандартами НАТО

Для запуску виробництва необхідний іноземний партнер.

"Антонов" почав розробку ударного безпілотника за стандартами НАТО
Американский беспилотник MQ-1 Predator
Фото: EPA/UPG

Держпідприємство "Антонов" почало розробку стратегічного ударного безпілотника за стандартами НАТО.

Про це розповів на конференції в рамках виставки "Зброя і безпека-2018" директор профільного напрямку "Антонова" Микола Воробйов, пише "Інтерфакс-Україна".

Паралельно працюють над безпілотником "Горлиця", який розробляють у рамках української оборонної промислової кооперації. Для безпілотника за стандартами НАТО підприємству потрібен іноземний партнер.

"Це дуже серйозний комплекс, одній Україні він не під силу. У варіанті військово-технічного співробітництва з інозамовниками... за наявності портфеля замовлень це можливо. В цьому напрямку ми сьогодні і працюємо разом з "Укрспецекспортом". Дуже важливо, що цей комплекс створюється за натовським стандартом STANAG4671 і зможе літати в цивільному повітряному просторі", - розповів Воробйов.

Передбачається, що створення платформи і двигунів забезпечує українська сторона, а за постачання частини обладнання буде відповідати іноземний партнер.

Розрахункове корисне навантаження нового ударного БПАК становить 1,4 тонни: передбачається можливість оснащення комплексу, в тому числі протитанковим і ракетно-бомбовим озброєнням. Розрахункова висота польоту - 12,2 км, тривалість польоту - 24 години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram