ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов розраховує на 750 млн грн компенсації від Києва за модернізацію тепломереж

"За умовами договору, за поліпшення в комунальних мережах місто повинно виплатити компенсацію".

Ахметов розраховує на 750 млн грн компенсації від Києва за модернізацію тепломереж
Фото: Київенерго

Компанія "Київенерго", яка належить Рінату Ахметову і раніше керувала тепловими активами столиці, розраховує отримати від Києва компенсацію за реконструкцію і модернізацію теплових активів у розмірі 750 млн грн.

Про це агентству УНІАН розповіла директор з правового забезпечення "Київенерго" Ольга Ієвлєва.

"За умовами договору, за здійснені власним коштом поліпшення в комунальних мережах нам місто повинно виплатити компенсацію. Ця тема не є предметом мирової угоди [підписаної 9 жовтня]", - заявила Ієвлєва.

Суму компенсації повинна визначити сесія Київської міської ради.

"За нашими розрахунками, ця сума становить близько 750 млн грн. Ми підтвердили це всіма аудиторськими висновками. За умовами договору, ми щороку робили аудиторський висновок, підтверджували суми компенсацій. При цьому зараз «Київенерго» готує всі документи, що підтверджують здійснені реконструкції, модернізації та створення нових об'єктів, і має намір звернутися з вимогою до Київради про компенсацію суми витрат на поліпшення комунального майна", - уточнила Ієвлєва.

Загальна вартість реконструкцій за всі 17 років, коли "Київенерго" управляло тепловими мережами Києва, становить близько 3 млрд грн, але при цьому за власні кошти компанії - 750 млн грн. Зокрема, власним коштом вона реконструювала сміттєспалювальний завод "Енергія".

Нагадаємо, угоду між столичною владою та компанією "Київенерго" на управління комунальними активами (міське теплове господарство, ТЕЦ 5 і ТЕЦ 6, сміттєспалювальний завод "Енергія") було підписано у 2001 році. Протягом 17 років "Київенерго" забезпечувало близько 70% киян централізованим опаленням і гарячим водопостачанням, а весь Київ - електрикою.

Крім того, компанія відповідала за безперебійну роботу двох теплоелектроцентралей, розташованих у Києві. За умовами угоди, в управління "Київенерго" перейшов і сміттєспалювальний завод "Енергія".

Протягом 2018 року енергооб'єкти київської комунальної власності були передані від "Київенерго" в управління комунального підприємства "Київтеплоенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram