ГоловнаЕкономікаБізнес

В аеропорту "Бориспіль" побудували платформи для поїздів з Києва

Платформи розташовані за 200 метрів від виходу з терміналу D.

В аеропорту "Бориспіль" побудували платформи для поїздів з Києва
Фото: Андрей Шаванов для avianews.com

В аеропорту "Бориспіль" побудували дві платформи з пандусами для рейкових автобусів з Києва.

Про це свідчать фото, оприлюднені 30 вересня порталом avianews.

Платформи розташовані приблизно за 200 метрів від виходу з терміналу D. Чи буде перехід між залізничною станцією і терміналом критим, поки що невідомо.

На залізничному вокзалі Києва також тривають роботи з облаштування нової платформи для прийому і відправлення залізничних експресів в аеропорт "Бориспіль". Там реконструюють платформу біля колії №14.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" відремонтувала п'ять рейкових автобусів Pesa на 90 місць для нової лінії в аеропорт "Бориспіль".

У 2011 році Україна в рамках проекту "Повітряний експрес" (швидкісної електрички з Києва в аеропорт "Бориспіль") уклала кредитний договір з Ексімбанком Китаю на 372,3 млн доларів. Генпідрядником проекту повинна була стати China Machinery Engineering Corporation. Перший символічний костур, який означав початок реалізації нацпроекту, забили ще наприкінці 2011 року. Однак після цього будівництво зупинилося.

Восени 2015 року ревізія діяльності держпідприємства "Нацпроект "Повітряний експрес" виявила розкрадання на сотні мільйонів гривень. У квітні 2017 року колишнього в.о. директора підприємства відправили під заочний суд.

У квітні 2017 року до проекту повернулися. Гендиректор "Борисполя" Павло Рябікін заявив, що за нинішніх темпів розвитку аеропорту рейкове сполучення з Києвом стане необхідним уже через кілька років.

У лютому 2018 року Кабмін затвердив проект будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль", розроблений компанією "Укрзалізниця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram