ГоловнаЕкономікаДержава

Подільський суд не визнав позов Росії до "Укрінтеренерго"

Ідеться про постачання російської електроенергії в ОРДЛО.

Подільський суд не визнав позов Росії до "Укрінтеренерго"
Фото: Предоставлено автором

Подільський районний суд Києва не визнав рішення російського суду про стягнення боргу за поставки російської електроенергії на території Луганської та Донецької областей у 2014-2015 роках. Про це повідомила адвокатська компанія, що представляє інтереси відповідача - ДП "Укрінтеренерго".

Суд відмовив у визнанні та виконанні рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП Росії про стягнення з ДП "Укрінтеренерго" $6,7 млн на користь російського ЗАТ "Інтер РАО ЄЕС".

"Суперечка стосується поставок російської електроенергії на території Луганської та Донецької областей у 2014-2015 роках. Суд повністю відмовив у задоволенні клопотання і постановив, що українське держпідприємство не повинно виплачувати 190 млн грн на користь російського монополіста. Ми були переконані в бездоганності правової позиції "Укрінтеренерго" в цій справі і раді справедливому та неупередженому вирішенню спору", - заявив старший партнер юридичної фірми Роман Марченко.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року ДП "Укрінтеренерго" та "Інтер РАО" підписали контракт на поставку електроенергії з Росії. Контракт набув чинності з 30 грудня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram