ГоловнаЕкономікаДержава

Українську фінрозвідку визнано найкращою у світі

Егмонтська група присудила головний приз Держслужбі фінмоніторингу України.

Українську фінрозвідку визнано найкращою у світі
Фото: dokument.pp.ua

Егмонтська група підрозділу фінансової розвідки визнала Держслужбу фінансового моніторингу України найкращою у світі. Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба українського уряду.

Йдеться про конкурс ВЕСА - "Найкраща справа Егмонтської групи", де визначається виняткова справа, що призвела до успішного повернення активів у справах про корупцію.

Переможця було визначено на 25-му засіданні групи в Сіднеї 24-27 вересня. За результатами ретельного відбору справ Україна вперше стала фіналістом. Держслужба фінмоніторингу стала переможцем на фінальному голосуванні щодо справи про "багатоступінчасте і безпрецедентне за своєю складністю розслідування корупції та відмивання коштів колишніми чиновниками України".

Під час проведеного фінансового розслідування Держфінмоніторингу було проаналізовано понад 600 виписок з банківських рахунків (серед яких понад 300 банківських рахунків, відкритих за кордоном) і інформацію отриману від 12 ПФР іноземних держав (зокрема, за сприяння Ініціативи Світового банку StAR). За результатами аналізу було розкрито глобальну схему легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, до діяльності якої залучено понад 1000 суб'єктів господарської діяльності.

У засіданні були задіяні понад 400 делегатів із 155 підрозділів фінансових розвідок (ПФР) країн світу.

Нагадаємо, тільки в першому кварталі цього року Державна служба фінансового моніторингу виявила підозрілі фінансові операції на 29,6 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram