ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" винен Україні вже понад $2,6 млрд за рішенням "Стокгольма", - "Нафтогаз"

Тільки сума компенсації, яку "Газпром" повинен заплатити "Нафтогазу", вже перевищує $110 мільйонів.

"Газпром" винен Україні вже понад $2,6 млрд за рішенням "Стокгольма", - "Нафтогаз"
Фото: EPA/UPG

Штраф російського "Газпрому" за невиконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі проти "Нафтогазу України" досяг вже $110 млн.

Про це на прес-конференції заявив головний комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко, повідомляє Укрінформ.

"За нашими розрахунками, тільки сума компенсації, яку "Газпром" повинен нам заплатити, вже перевищує $110 мільйонів", - заявив Вітренко.

Так, Газпром вже повинен сплатити на користь України більш ніж $ 2,6 млрд.

Вітренко також наголосив, що із загальної суми виграшу в $4,6 млрд Україна частину вже покрила за рахунок постачання газу з Росії. Премії керівництву були виплачені на цю частину.

"З $4,6 млрд ми вже отримали частину у вигляді газу. Премії були виплачені тільки на ту частину, яка вже була отримана", - прокоментував головний комерційний директор.

Нагадаємо, "Нафтогаз" судиться з "Газпромом" з 2014 року щодо двох контрактів: ціни на російський природний газ і ціни на транзит.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" за позовом на транзит газу на суму $4,673 млрд.

Так, за результатами двох арбітражів між компаніями на постачання і транзит газу "Газпром" винен "Нафтогазу" $2,56 млрд плюс штрафні санкції за несплату боргу, які збільшуються щодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram