ГоловнаЕкономікаБізнес

Бюро Захи Хадід спроектує нові станції метро в Дніпрі

Дніпровський метрополітен буде його першим українським проектом.

Бюро Захи Хадід спроектує нові станції метро в Дніпрі
Фото: dniprorada.gov.ua

Турецька компанія Limak, яка будує метро в Дніпрі, підписала контракт зі студією Zaha Hadid Architects про проектування нових станцій.

Про це повідомила прес-служба мерії Дніпра, яка є замовником проекту метро.

"Це дуже важливий для міста момент. Можливо, навіть історичний. Заха Хадід була всесвітньо відомим архітектором. Її шедеври прикрашають світові столиці. У результаті тривалих переговорів британське бюро Захи Хадід буде працювати над проектуванням трьох станцій. Ми робимо таке першими в країні", - заявив на церемонії мер Дніпра Борис Філатов.

Бюро Захи Хадід працювало в різних країнах світу, але Дніпровський метрополітен буде її першим українським проектом.

Фахівці Zaha Hadid Architects спроектують входи і касові зали підземки і безпосередньо майданчики відправлення поїздів метрополітену.

Нагадаємо, що розширення Дніпропетровського метрополітену на 4 км уздовж проспекту Дмитра Яворницького (колишній проспект Карла Маркса), в тому числі будівництво трьох нових станцій: "Театральної", "Центральної" і "Музейної" - планують з 2008 року. Реалізація проекту забезпечить з'єднання наявної лінії метрополітену з центром міста.

Влітку 2016 року було підписано контракт з турецьким підрядником Limak, французькою інжиніринговою компанією Egis і "Київметробудом" про початок робіт. Вартість контракту - 224 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram