ГоловнаЕкономікаДержава

Голова НБУ очікує на рішення про наступний транш МВФ за підсумками візиту місії

"Поповнення золотовалютних резервів є запорукою макрофінансової стабільності".

Голова НБУ очікує на рішення про наступний транш МВФ за підсумками візиту місії
Фото: Прес-центр НБУ

Голова Національного банку Яків Смолій очікує на рішення про продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом за підсумками візиту місії в Україну.

Про це він заявив журналістам на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, передає "Інтерфакс-Україна". "Переговори з МВФ тривають. Місія завершує свою роботу наступного тижня, і ми очікуємо позитивного рішення про продовження співпраці", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про аспекти цієї співпраці, Смолій зазначив, що продовження фінансової підтримки України Фондом залишається важливим її елементом.

"Поповнення золотовалютних резервів є запорукою макрофінансової стабільності", - наголосив голова Нацбанку.

Нагадаємо, місія МВФ на чолі з Роном ван Роденом розпочала роботу в Києві 6 вересня і планує працювати до 19 вересня. Потім буде ухвалено рішення про надання чергового траншу для України. Головною вимогою Фонду є підвищення ціни на газ для населення.

На годині запитань до уряду минулого тижня голова Кабміну Володимир Гройсман заявив, що працює над пошуком оптимальної ціни на газ для населення.

Чинна програма МВФ щодо кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) розпочалася в березні 2015 року і триватиме до березня 2019 року. Загальний обсяг програми становить 17,5 млрд доларів, тоді як Україна поки що залучила тільки 8,7 млрд доларів з усієї суми (перший транш на 5 млрд доларів - у березні 2015 року, другий - на 1,7 млрд доларів у серпні 2015 року, третій - на 1 млрд доларів у вересні 2016 року, четвертий - на 1 млрд доларів у квітні 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram