ГоловнаЕкономікаДержава

Насалик підтвердив швидке підвищення цін на газ для населення

Кабмін прийме рішення "найближчим часом".

Насалик підтвердив швидке підвищення цін на газ для населення
Фото: 24tv.ua

У Кабінеті Міністрів готуються прийняти рішення про підвищення цін на газ для населення в Україні. Про це журналістам сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик в середу, 12 вересня, повідомляє УНІАН.

Насалик зазначив, що підвищення ціни на газ ухвалять "найближчим часом", однак не назвав конкретної дати. Таке рішення необхідне для отримання Україною чергового траншу від Міжнародного валютного фонду.

"Прем'єр уже озвучив, що ми не можемо вести неконструктивні розмови з Міжнародним валютним фондом. Тому буде підвищення. Але я не можу сказати, на скільки. Я не веду переговорів щодо ціни на газ", - сказав голова Міненерго.

Міністр уточнив, що зобов'язання щодо перегляду тарифів на газ покладені на Міністерство фінансів.

Нагадаємо, 6 вересня в Україні розпочала роботу місія МВФ. Вона буде перебувати тут до 19 вересня, після чого буде прийнято рішення про надання чергового траншу для України. Головною вимогою Фонду є підвищення ціни на газ для українського населення. На годині запитань до уряду минулого тижня голова Кабміну заявив, що працює над пошуком оптимальної ціни на газ для населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram