ГоловнаЕкономікаБізнес

Агрохолдинг "Мрія" офіційно продали саудівській компанії

Порошенко назвав угоду демонстрацією готовності інвесторів вкладати в Україну.

Агрохолдинг "Мрія" офіційно продали саудівській компанії

У Києві відбулася церемонія підписання договору купівлі-продажу агрохолдингу "Мрія" між компаніями Mriya Farming PLC і Saudi Agricultural and Livestock Investment Co (SALIC).

Про це йдеться в фейсбуці президента Петра Порошенка.

Угоду підписали голова ради директорів агрохолдингу, колишній міністр аграрної політики Олексій Павленко і керуючий директор SALIC Халед Аль-Абуді.

"Рішення SALIC придбати "Мрія Агрохолдинг" дійсно є надзвичайно важливою подією і демонструє готовність іноземних інвесторів вкладати гроші в Україну, кардинальні зміни в інвестиційному кліматі та щодо інвесторів до нашої держави. Контракт між "Мрія Агрохолдинг" і SALIC не означає купівлю української землі. Він означає покупку українських активів, підвищення рівня інвестицій в агрокомплекс і рівня технологій, які сприятимуть підвищенню врожайності, експорту, створення нових робочих місць", - заявив Порошенко під час церемонії.

Нагадаємо, холдинг "Мрія" раніше належав родині українського бізнесмена Івана Гути. У 2014 році компанія допустила дефолт і перейшла під операційний контроль кредиторів, які призначили гендиректором Саймона Чернявського.

У серпні 2018 року "Мрія" завершила реструктуризацію боргів, у результаті якої вони скоротилися до 309,5 млн доларів. За умовами реструктуризації, всі активи "Мрії" були передані у власність нової холдингової компанії Mriya Farming PLC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram