ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ завершило розслідування проти менеджерів Дубневичів

Їм закидають розкрадання 308 млн кубометрів газу.

НАБУ завершило розслідування проти менеджерів Дубневичів
Братья Богдан и Ярослав Дубневичи
Фото: mediananny.com

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування кримінального провадження про розкрадання газу, в якому фігурують співробітники компаній "Енергія - Новий Розділ", "Енергія - Новояворівськ" та "Енергія" (кінцеві бенефіціари - брати Дубневичі).

10 вересня їм відкрили матеріали справи для ознайомлення, повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними слідства, підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ упродовж 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в "Нафтогазу" природного газу для виробництва теплової енергії населенню.

З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за цінами нижчими від ринкових. Однак, як встановили детективи НАБУ, більш ніж 308 млн куб. м "пільгового" газу Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ використали не за цільовим призначенням.

Цей газ вони пустили на виробництво електрики, яке в подальшому реалізували держпідприємству "Енергоринок" - її поставили за тарифом, визначеним виходячи з собівартості електроенергії, виробленої з газу за ринковою ціною.

Таким чином, на думку детективів бюро, ТЕЦ заробили 1,4 млрд гривень.

Розслідування фактів детективи бюро почали в грудні 2016 року.

У справі п'ять фігурантів, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу.

На Новояворівську і Новороздільську ТЕЦ у Львівській області наклали арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram