ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко обговорить з виконавчим директором IKEA відкриття магазину в Україні

"Це добрий сигнал для інших світових брендів, з Україною потрібно мати справу", - зазначив президент.

Порошенко обговорить з виконавчим директором IKEA відкриття магазину в Україні
Фото: tsn.ua

Президент Петро Порошенко в середу зустрінеться з головним виконавчим директором шведської компанії "IKEA Південно-Східна Європа" Стефаном Вановербеке з приводу відкриття магазину в Україні.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"IKEA заходить в Україну! Україна довго чекала на цю новину, і за останні роки відбулося багато змін, які зробили відкриття IKEA в нашій державі можливим. Це добрий сигнал для інших світових брендів, з Україною потрібно мати справу", - написав президент.

"Переконаний, що IKEA пасуватиме український прапор", - додав Порошенко.

Нагадаємо, перший магазин IKEA в Україні відкриється в споруджуваному торгово-розважальному центрі Ocean Mall біля станції метро "Либідська" в Києві.

Це вже третя спроба IKEA вийти на український ринок. Свій перший ТЦ компанія планувала відкрити поруч з Бориспільською трасою 2006 року. Тоді вона так і не змогла отримати ділянку лісу площею 70 га, оскільки київська влада виступила проти вирубки дерев.

Другу спробу IKEA зробила у 2009-му, коли придбала ділянку площею 60 га в Одеській області. Але вже через рік без пояснення причин оголосила, що йде з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram