ГоловнаЕкономікаФінанси

Апеляційний суд відмовився пом'якшити запобіжний захід банкіру Оністрату

Він повинен внести заставу в розмірі 27,6 млн гривень.

Апеляційний суд відмовився пом'якшити запобіжний захід банкіру Оністрату
Фото: facebook.com/onistrataa

Апеляційний суд Києва 11 вересня залишив без зміни запобіжний захід колишньому власнику банку "Національний кредит" Андрію Оністрату.

Про це повідомила прес-служба суду.

Згідно з рішенням Печерського районного суду Києва від 21 серпня Оністрат зобов'язаний внести заставу в розмірі 27,6 млн гривень. В іншому випадку він може опинитися в СІЗО.

Оністрат говорив, що таких грошей у нього немає і взяти ніде.

Нагадаємо, НБУ закрив банк "Національний кредит" Андрія Оністрата в 2015 році.

Пізніше було встановлено, що перед банкрутством "Національного кредиту" з його кореспондентського рахунку в Bank Frick and Co Aktiengesellschaft (Ліхтенштейн) списали $25,47 мільйонів на фірми, засновниками яких були працівники української фінустанови. Поліція розслідує цей факт за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу - розкрадання майна. Підозрювані - Оністрат, колишній голова правління, його радник і один із спеціалістів відділу банку.

Ринкова вартість усіх активів банку "Національний кредит" після банкрутства становила всього 178 млн грн, або 9% від суми, зазначеної "на папері", - 1 943 млн грн (на 1 грудня 2015 року).

Зараз Оністрат - популярний блогер, мотиваційний спікер, спортсмен-любитель. Він веде Youtube-канал "Банкір, що біжить".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram