ГоловнаЕкономікаБізнес

На київському сміттєспалювальному заводі "Енергія" заявили про відновлення роботи

З 1 серпня завод перейшов в управління міської влади.

На київському сміттєспалювальному заводі "Енергія" заявили про відновлення роботи
Киевский мусоросжигательный завод «Энергия»
Фото: kyivenergo.com

У вівторок, 11 вересня, київський сміттєспалювальний завод "Енергія" відновить роботу.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Протягом місяця ми відремонтували бункер побутових відходів, виконали власними силами ремонти котлів, насосного обладнання та арматури, а також привели в належний стан обладнання двох бойлерних. Ми реалізували всі необхідні роботи для того, щоб завод міг працювати взимку. Сьогодні "Енергія" - єдиний в Україні сміттєспалювальний завод. Тому ми не можемо собі дозволити, щоб він простоював, адже його робота вкрай важлива для Києва. Завод спалює близько 25% столичних відходів, а це майже 750 тонн сміття щодоби! Це ті відходи, які інші вивозять на сміттєзвалища - ми ж повністю утилізуємо їх, а натомість отримуємо теплову енергію для мешканців житлових масивів "Позняки" і "Осокорки", - розповів директор заводу "Енергія" Сергій Крикун.

Уточнюється, що запуск заводу відбуватиметься в кілька етапів. Спочатку запустять один котел, потім по черзі інші.

Також поступово буде збільшуватися обсяг прийнятих побутових відходів - по 250 тонн у перші три доби після запуску, потім по 500 тонн, допоки завод не повернеться до штатного обсягу 750 тонн.

Крім того, повідомляють, що тривають роботи з капітального ремонту крана побутових відходів і електрофільтру №2.

Нагадаємо, в липні завод "Енергія" тимчасово припинив прийом відходів у зв'язку зі зміною керуючої компанії. З 1 серпня завод перейшов в управління міської влади як об'єкт комунальної власності.

Угоду між столичною владою та компанією "Київенерго" на управління комунальними активами (міське теплове господарство, ТЕЦ 5 і ТЕЦ 6, сміттєспалювальний завод "Енергія") було підписано 2001 року. Протягом 17 років "Київенерго" забезпечувало близько 70% киян централізованим опаленням і гарячим водопостачанням і весь Київ - електрикою.

Крім того, компанія відповідала за безперебійну роботу двох теплоелектроцентралей, розташованих у Києві. За умовами угоди, в управління "Київенерго" перейшов і сміттєспалювальний завод "Енергія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram