ГоловнаЕкономікаДержава

Щоденні митні платежі зросли до 1,5 млрд гривень, - Гройсман

"Це кошти, які належать громадянам, і ніхто не має права їх забрати".

Щоденні митні платежі зросли до 1,5 млрд гривень, - Гройсман
Фото: Влад Мусиенко

У результаті боротьби з контрабандою обсяг щоденних платежів, що надходять по лінії митниці Державної фіскальної служби, збільшився до 1,5 млрд гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляється на сайті Кабміну.

Він наголосив, що взяті урядом темпи викорінення схем на кордоні знижуватися не будуть.

"Більш того, легальному бізнесу, - запевнив голова уряду, - нема чого боятися. Зате всім, хто намагається побудувати схеми і пограбувати країну, спуску не буде".

За словами Гройсмана, ця ідея була покладена в основу не тільки відносин "підприємець - контролер", але і "митник - міліціонер". За рішенням Кабміну всі правоохоронні органи отримали доступ до баз даних і можуть в режимі реального часу аналізувати ситуацію на кордоні і виключати зловживання.

"Чому ми повинні закривати очі на всі зловживання, які роблять країну біднішою? Наша позиція наступна: всі органи правопорядку - прокуратура, НАБУ, СБУ, будь ласка, стежте. А митники - робіть свою справу, щоб нікому не було кортіло грабувати країну, - сказав Гройсман. - Наші рішення ліквідували основу схем. Щоденні надходження зросли до 1,5 млрд грн. Це кошти, які належать громадянам, і ніхто не має права їх забрати. Наше завдання - наповнити державну казну".

Крім того, за даними ДФС, з моменту оголошення кампанії "Україна без контрабанди" - з 21 червня по 10 вересня - обсяг митних платежів зріс на 14,6 млрд гривень, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Особлива увага приділяється руйнуванню наявних "тіньових" схем з корупційною складовою, в яких задіяні уповноважені посадові особи.

Нагадаємо, раніше Гройсман пообіцяв назвати "цікаві прізвища" тих, хто займався контрабандою лісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram