ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві у вересні почнеться капремонт мосту Метро через Русанівську протоку

Дві смуги будуть перекриті.

У Києві у вересні почнеться капремонт мосту Метро через Русанівську протоку
Фото: Вікіпедія

У вересні в Києві почнеться капітальний ремонт мосту Метро на ділянці через Русанівську протоку.

Про це йдеться у фейсбуці комунальної корпорації "Київавтодор".

У період 7-14 вересня планується почати підготовчі роботи.

Перший етап робіт передбачає ремонт двох смуг руху в напрямку центру міста. У зв'язку з цим рух здійснюватиметься зустрічним напрямком в обидві сторони.

У рамках капітального ремонту планується відремонтувати й посилити прогонові будови моста, відремонтувати опори, дорожнє покриття, тротуари.

Роботи виконуватиме підрядна організація "Спеціалізована механізована колона №23". Вартість робіт - майже 235 млн гривень.

Нагадаємо, співавтор проекту моста Метро Георгій Росновський заявив, що міст мав простояти 100 років, але вже в 90-ті роки його стан став спричиняти побоювання, "оскільки обстеження показало, що там багато тріщин і арматура в поганому стані". Він уважає, що капремонт мосту не допоможе, а потрібна реконструкція.

Міст Метро - перший метроміст через Дніпро в Києві. Разом з Русанівським мостом з'єднує правобережну частину Києва з Русанівкою, Лівобережним масивом, Воскресенкою, Лісовим масивом, зоною відпочинку - Гідропарком. На правому березі Дніпра міст завершує станція "Дніпро" Київського метрополітену.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram