ГоловнаЕкономікаБізнес

Товарообіг між Україною та США зріс на 70%, - Порошенко

Президент подякував США за підтримку українських реформ.

Товарообіг між Україною та США зріс на 70%, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко констатує, що товарообіг між Україною та США трохи більше ніж за рік збільшився на 70%. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Наш товарообіг трохи більше ніж за рік зріс на 70%. Жодна країна світу не демонструє такого зростання, і це реалізація моїх домовленостей у Білому домі минулого року, яких ми досягли з Президентом Трампом", - сказав він.

Президент подякував США за підтримку реформ в Україні та висловив упевненість у можливостях розширення двостороннього співробітництва.

Глава держави також зазначив, що в п'ятницю під час параду з нагоди Дня незалежності Болтон мав можливість побачити нову українську армію.

Президент подякував Болтону за участь представників Збройних сил США та інших армій НАТО, зокрема Великої Британії, Канади, Естонії, Латвії, Литви, Румунії та інших країн-партнерів України у військовому параді в Києві.

Радник Президента США з питань національної безпеки подякував за запрошення на святкування Дня Незалежності. "Для мене це велика честь. Я із задоволенням спостерігав за всією церемонією. Дуже патріотично. І не кожен рік я маю можливість святкувати два Дні незалежності в один рік. Для мене 24 серпня із сьогоднішнього дня буде особливим днем", - зазначив він.

"Президент Трамп висловив солідарність і нашу підтримку незалежній Україні. Ви говорили про декларацію, яку ми зробили, не визнаючи незаконну анексію Криму. Це все йде від американських традицій невизнання незаконних анексій", - сказав Болтон.

Нагадаємо, радник президента США з питань безпеки Джон Болтон відвідав сьогодні в Києві військовий парад з нагоди Дня Незалежності України, а потім провів зустріч з керівниками держави.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram