ГоловнаЕкономікаДержава

Мінрегіонбуд вибрав 70 проектів, які реалізує за гроші ЄС

Загальна сума фінансування - 600 млн гривень.

Мінрегіонбуд вибрав 70 проектів, які реалізує за гроші ЄС
Фото: Макс Левин

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства заявляє, що конкурсна комісія відібрала 70 проектів регіонального розвитку для реалізації за кошти Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Найбільшу кількість проектів було відібрано у Львівській області - 12. У Хмельницькій області відібрано 10 проектів, по 1 проекту було відібрано в Миколаївській, Донецькій, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській і Луганській областях, повідомив міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Також конкурс пройшли 9 проектів від Міністерства освіти і науки та по 1 проекту від Міністерства аграрної політики і продовольства та Мінрегіонбуду.

За напрямами перемогли 17 проектів інноваційної економіки і розвитку, 11 проектів сільського розвитку, 18 проектів розвитку людського потенціалу, 16 проектів розвитку туризму.

Серед проектів, що пройшли відбір, - будівництво радіотелевізійної передавальної станції в Попаснянському районі Луганської області, створення інноваційного кластеру "Регіональний інноваційний HUB" у Миколаївській області, створення Карпатської мережі регіонального розвитку; розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера "ГорбоГори" (Львівська обл.) і розвиток спортивно-культурного простору на набережній р.Тетерів у місті Житомир.

Загальна сума фінансування проектів - 600 млн гривень.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року Європейський Союз виділив Україні фінансування на проекти регіонального розвитку. Перший транш у розмірі 23 млн євро надійшов у 2016 році, другий транш у розмірі 12,5 млн євро надійшов у 2017 році, надходження третього траншу (12,5 млн євро) заплановано на 2018 рік. Решту суми буде виділено наприкінці терміну дії угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram