ГоловнаЕкономікаДержава

Україна стала повноправним членом Метричної конвенції

Упродовж 16 років Україна перебувала в статусі асоційованого члена.

Україна стала повноправним членом Метричної конвенції
Фото: Podrobnosti

Україна набула повноправного членства в Метричній конвенції і стала однією з 60 країн-членів. Відповідне рішення було прийнято 7 серпня, інформує прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

До цього впродовж 16 років Україна перебувала в статусі асоційованого члена.

"Метрична конвенція - це міжнародна угода, спрямована на розробку і підтримку міжнародних еталонів одиниць вимірювання Міжнародної системи одиниць (SI), відкрита для всіх країн, що мають дипломатичні відносини з Францією (країною-хранителем угоди). Розробкою міжнародних стандартів і звіркою національних еталонів країн членів Метричної конвенції з цими еталонами займається Міжнародне бюро мір і ваг", - ідеться в повідомленні. В міністерстві відзначили, що приєднання до Метричної конвенції передбачено Угодою про асоціацію між Україною і ЄС, Стратегією розвитку системи технічного регулювання до 2020 року і Законом України "Про приєднання України до Метричної конвенції".

Повноправне членство в Метричній конвенції забезпечить визнання метрологічної системи України, яка відповідає європейським вимогам і дозволить проводити звірку національних еталонів України з національними еталонами 59 країн-членів Метричної конвенції, що є обов'язковою умовою для міжнародного визнання результатів вимірювань і випробувань української продукції для її просування на міжнародний ринок.

Членство України в Метричній конвенції також сприятиме укладанню Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислових товарів (Угода АСАА) з Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram