ГоловнаЕкономікаБізнес

У Фірташа погрожують ініціювати відставку глави "Укрзалізниці"

Залізниця не подає вагони на хімічні підприємства холдингу Ostchem.

У Фірташа погрожують ініціювати відставку глави "Укрзалізниці"
Фото: dmitryfirtash.com

Підприємства холдингу Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа заявляють, що "Укрзалізниця" відмовляється подавати вагони для відвантаження продукції.

Про це йдеться з посиланням на прес-реліз Group DF, пише "Економічна правда".

"Станом на 21 серпня "Укрзалізниця" не відновила подачу вагонів на хімічні підприємства холдингу Ostchem (належить до Group DF), без яких український АПК ризикує недоотримати значну частину добрив до осінньої посівної", - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня підприємства Group DF уже зверталися до УЗ з проханням відновити постачання вагонів.

"Після оприлюдненого звернення керівників підприємств Ostchem за період з 17 по 21 серпня на підприємство Черкаський "Азот" із заявлених 150 вагонів було постачено всього 2 (1%), "Рівнеазот" із заявлених 75 отримало лише 15 (20%)", - повідомляє компанія.

"У результаті, через обмеженість складських приміщень, куди заводи тимчасово відвантажують випущену продукцію, підприємства вже почали підготовку до зниження виробничих потужностей і подальшої повної зупинки виробництва", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою, 20 серпня Союз хіміків України також скерував відкрите звернення прем'єрові Володимиру Гройсману з проханням ініціювати створення робочої групи для встановлення контролю щодо забезпечення рухомим складом хімічних підприємств.

"Якщо найближчими днями УЗ не відновить постачання вагонів на компанії Ostchem в потрібній кількості, підприємства групи мають намір звертатися до правоохоронних органів для проведення розслідування ситуації, що склалася, а також ініціювати відставку керівництва "Укрзалізниці", - заявили в Group DF.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram