ГоловнаЕкономікаДержава

У Міненерговугілля розраховують погасити борги із зарплат гірникам до Дня шахтаря

Порошенко підписав закон про надання 1,4 млрд гривень на зарплати шахтарям.

У Міненерговугілля розраховують погасити борги із зарплат гірникам до Дня шахтаря
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України розраховують погасити заборгованості з зарплат шахтарям до 26 серпня 2018 року. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє 112 Україна.

"Проблема шахтарів була закладена в бюджеті 2018 року, коли дотація, передбачена в бюджеті, була втричі меншою, ніж у попередньому році. Цю проблему почали вирішувати ... Ми будемо намагатися зробити все максимально для того, щоб погасити свої заборгованості до Дня шахтаря 26 серпня цього року", - зазначив міністр.

Також Насалик зазначив, що ця ситуація могла вирішитися двома шляхами: або давати на дотацію продукції, або передбачити кошти, які міністерство може дати в модернізацію шахт, тим самим збільшивши продукцію зменшити дотацію.

"Ми зараз працюємо з державними банками, і з "Ощадбанком", і з "УкрСиббанком", прем'єр-міністр України доручив, щоб ми знайшли мільярд на модернізацію вугільної промисловості. Це моментально зніме питання великих дотацій. Якщо ця програма, яка була прийнята в Кабінеті Міністрів України, буде реалізована, то я повинен сказати, що до березня наступного року вугільна промисловість не потребуватиме дотацій", - додав міністр.

Сьогодні президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік", згідно з яким державним шахтам додатково виділяється 1,4 млрд грн дотацій для погашення заборгованості з заробітної плати гірникам.

Нагадаємо, на початку липня міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що питання заборгованості з заробітної плати у вугільній галузі є частково вирішеною - після того, як шахтарі прийшли на пікет до Кабінету Міністрів, а також провели підземний страйк у Львівській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram