ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ вибрав радників для продажу "Електроважмашу", ОГХК і "Краснолиманської"

Наступні на черзі - "Оріана", "Азовмаш" і "Сумихімпром".

ФДМ вибрав радників для продажу "Електроважмашу", ОГХК і "Краснолиманської"
Харьковский завод "Электротяжмаш"
Фото: dozor.kharkov.ua

Конкурсна комісія при Фонді держмайна вибрала інвестиційних радників для продажу трьох великих підприємств: заводу "Електроважмаш", Об'єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК) і вугільної компанії "Краснолиманська".

Про це повідомив в.о. голови Фонду держмайна України Віталій Трубаров у фейсбуці.

Супроводжувати продаж "Електроважмашу" буде консорціум на чолі з KPMG Україна, ОГХК - консорціум на чолі з "BDO корпоративні фінанси", "Краснолиманської" - консорціум на чолі з "Конкорд Консалтинг".

Також оголошено конкурси на інвестиційного радника для ВАТ "Оріана", ПАТ "Азовмаш", ПАТ "Сумихімпром", НАК "Украгролізинг". Для Херсонської ТЕЦ, Дніпровської ТЕЦ, Криворізької ТЕЦ і Сєвєродонецької ПЕК виберуть одного радника.

Нагадаємо, на початку 2018 року було визначено радника з приватизації "Центренерго", наприкінці липня - радників для Одеського припортового заводу, "Президент Готелю" і "Індара"

Усього до списку великої приватизації входять 23 об'єкти.

Радник гарантовано отримує до 0,5% вартості активів підприємства, наведеної до частки держави в ньому. У разі продажу об'єкта - до 2% вартості проданого об'єкта приватизації.

На початку 2018 року Верховна Рада прийняла закон про приватизацію державного майна, який був однією з вимог Міжнародного валютного фонду.

Він ділить об'єкти державного майна на великі (з активами понад 250 млн гривень) і малі. Перші будуть продаватися з залученням професійних радників, а другі - на електронних майданчиках, таких як "Prozorro. Продажі", де продаються активи збанкрутілих банків, непрофільні активи державних підприємств.

Оцінювачів у процесі приватизації більше немає, вартість об'єктів визначає ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram