ГоловнаЕкономікаДержава

Омелян відзвітував про темпи освоєння коштів, виділених на ремонт доріг

Аутсайдерами виявилися Луганська та Закарпатська області.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян поінформував про темпи освоєння областями коштів, виділених на ремонт доріг.

За його даними, за підсумками липня найкраще цільові кошти використали в Івано-Франківській - 89%, Хмельницькій областях - 77%, Києві - 77%, Вінницькій - 69% і Чернівецькій областях - 57%.

Найгірші результати у Луганській - 13%, Закарпатській - 13%, Рівненській - 14%, Черкаській - 15% і Полтавській - 15% областях.

"Дорожній фонд працює. Гроші - є. Що заважає їх витрачати за призначенням - запитуйте у місцевої влади", - заявив міністр.

Як повідомлялося, цього року на ремонт доріг виділили рекордне фінансування - понад 45 млрд гривень. Державна субвенція на проекти будівництва доріг місцевого значення становила 11,53 млрд гривень. Обсяг фінансування заходів з підвищення безпеки доріг становив 2,6 млрд гривень.

Нагадаємо, у 2017 році Державне агентство автомобільних доріг України відремонтувало рекордні за останні роки 2177 км доріг. Ремонти доріг здійснюються за маршрутним принципом, який зараз покладено в основу Програми розвитку доріг на 2018-2022 роки, з метою зробити за 5 років якісне сполучення між усіма обласними центрами країни.

План на 2018 рік був більш амбітним і враховував відновлення і будівництво доріг як місцевого значення, так і доріг державного значення. Мова йде, насамперед, про коридор Go highway - проект будівництва дороги Львів - Тернопіль - Херсон - Одеса, яка з'єднає західний кордон з портами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram