ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман: у 2019 році розпочнеться ремонт траси М-01 на відрізку Київ - Кіпті

ЄБРР і ЄІБ виділяють на нього 160 млн євро.

Гройсман: у 2019 році розпочнеться ремонт траси М-01 на відрізку Київ - Кіпті
Фото: надане Олексієм Матюшенком

Навесні 2019 року розпочнеться ремонт дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі на відрізку від Києва до села Кіпті в Чернігівській області (км 18+730 - км 98+800).

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який разом з головою "Укравтодору" Славоміром Новаком у четвер інспектував біля Кіптів відремонтовану 8-кілометрову ділянку траси М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ.

"Роботи почнуться навесні. І я підкреслюю: побудувати дорогу - важливо. Але потрібно також дотримуватися норм безпеки руху - розмітка, острівці безпеки, засоби контролю швидкісного режиму", - цитує його прес-служба уряду.

"Сьогодні ЄБРР прийняв рішення про підтримку результатів міжнародного тендеру з відбору підрядника для проведення капітального ремонту міжнародної автомобільної дороги М-01 завдовжки 85 км - на ділянці від межі Києва і Броварів до транспортного вузла Кіпті. Сподіваємося почати будівельні роботи вже на початку наступного будівельного сезону. проект капітального ремонту передбачає впровадження сучасних заходів щодо підвищення безпеки на цьому шляху - будівництво нових надземних пішохідних переходів і дворівневих розв'язок", - додав своєю чергою Новак.

Ремонт ділянок дороги М-01 проводиться в рамках реалізації проекту Пан'європейського коридору, який фінансується за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Роботи включають 19-кілометрову ділянку об'їзної дороги Броварів, 25-кілометрову ділянку до адміністративного кордону з Чернігівською областю і ще 37 кілометрів до села Кіпті.

Термін виконання ремонту - 730 днів.

За словами Гройсмана, договір з міжнародними фінансовими організаціями на суму 160 млн євро буде підписано восени 2018 року.

Нагадаємо, минулого року було відремонтовано частину дороги М-01 на відрізку між Черніговом і селищем Кіпті. Інша частина траси переважно в незадовільному або близькому до нього стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram