ГоловнаЕкономікаДержава

Климпуш-Цинцадзе: Порошенко наклав вето на консервацію схем у лісовому господарстві, а не на боротьбу з контрабандою

"Гидко від реакції критиків президента".

Климпуш-Цинцадзе: Порошенко наклав вето на консервацію схем у лісовому господарстві, а не на боротьбу з контрабандою
Фото: Макс Требухов

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає виправданим президентське вето на законопроект №5495, яким Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за контрабанду лісу.

Про це вона заявила у фейсбуці.

"Гидко від реакції критиків президента на його вето з пропозиціями до закону №5495, яким "заслужені рятувальники лісів" знову хочуть убити двох зайців: допомогти заробляти брудні гроші і створити проблеми в наших відносинах з ЄС. Один мораторій ми вже маємо. Саме завдяки вашій "турботі" галузь пішла в тінь, а замість вирішення реальних екологічних проблем з облисінням наших лісів маємо зростання обсягів незаконних вирубок до небачених розмірів", - написала чиновниця.

"Скажіть, хто виграв від вашого мораторію? Ліси рубають і так само вивозять за кордон, ось тільки на папері вони називаються дровами. З України виїжджають дрова, а в ЄС вже потрапляють кругляком", - заявила вона.

За словами Климпуш-Цинцадзе, мораторій не приніс користі деревообробній галузі, що "популісти" замовчують.

"Нині ви судомно накинулися на президентське вето закону №5495. Не брешіть про те, що Президент наклав вето на боротьбу з контрабандою. Президент наклав вето на консервацію схем і збагачення їхніх вигодоотримувачів. Адже його зауваження стосуються не норм закону про посилення відповідальності за рубки – ці зміни і Президент, і Уряд підтримують... Президент чітко вказав на причини свого рішення, а саме на грубе порушення наших угод із СОТ і ЄС, яке ви таки просунули між першим і другим читанням закону без будь-яких консультацій і обговорень, поводячись, як слон у крамниці з посудом, а не як цивілізований учасник міжнародних взаємин", - написала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram