ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський сміттєспалювальний завод "Енергія" припинив прийом відходів

Запасів сміття заводу вистачить до кінця місяця, коли його заберуть у "Київенерго".

Київський сміттєспалювальний завод "Енергія" припинив прийом відходів
Киевский мусоросжигательный завод «Энергия»
Фото: kyivenergo.com

Київський сміттєспалювальний завод "Енергія" тимчасово припинив прийом відходів у зв'язку зі зміною керівної компанії.

Про це повідомила прес-служба "Київенерго".

Запасів твердих побутових відходів (близько 10 тонн), як заявили на підприємстві, достатньо для забезпечення планової роботи до 31 липня, коли закінчується термін угоди з "Київенерго". З 1 серпня завод переходить в управління міської влади як об'єкт комунальної власності.

Угоду між столичною владою та компанією "Київенерго" на управління комунальними активами (міське теплове господарство, ТЕЦ 5 і ТЕЦ 6, сміттєспалювальний завод "Енергія") було підписано в 2001 році. Протягом 17 років "Київенерго" забезпечувало близько 70% киян централізованим опаленням і гарячим водопостачанням, і весь Київ - електрикою. Крім того, компанія відповідала за безперебійну роботу двох теплоелектроцентралей, розташованих в Києві. За умовами угоди в управління "Київенерго" перейшов і сміттєспалювальний завод «Енергія».

Зараз сміттєспалювальний завод "Енергія" - повноцінна міська міні-теплоцентраль, а Київ - єдине місто в Україні, де з побутового сміття проводиться і подається в мережі теплоенергія. На сьогодні завод переробляє близько 25% обсягу твердих побутових відходів життєдіяльності Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram