ГоловнаЕкономікаДержава

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва піднялася до 8 грн

Старі проїзні і жетони метро діють до кінця місяця.

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва піднялася до 8 грн
Фото: Макс Требухов

З сьогоднішнього дня, 14 июля, вартість проїзду в наземному комунальному транспорті Києва зросла з 4 гривень до 8 гривень і з 5 до 8 гривень в метрополітені. Відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації набрало чинності 13 липня.

Нові тарифи на перевезення пасажирів стосуються всього пасажирського транспорту, включаючи фунікулер і міську електричку.

У метрополітені пасажири, які користуються системою поповнення безконтактних карток, зможуть платити за 1 поїздку в метрополітені від 6,50 гривень (в разі одноразового придбання 50 поїздок). Разовий квиток коштує 8,00 гривень. Термін дії безконтактної картки збільшується з 6 до 12 місяців і буде обчислюватися не з дати останнього поповнення, а з дати останнього використання. Також до 1 вересня пасажири метро можуть користуватися старими жетонами або обміняти їх на нові.

Заставна вартість пластикової безконтактної картки встановлена в розмірі 15 гривень.

Вартість невикористаних поїздок, які залишилися на пластиковій безконтактній картці, термін якої закінчився, не повертається.

Пасажири, які користуються місячними проїзними квитками, будуть платити за 1 поїздку від 6,14 гривень (у місячному проїзному квитку на 4 види транспорту) до 6,50 гривень (у місячному проїзному квитку на 1 вид наземного транспорту).

Кількість поїздок залишається необмеженою.

Вартість проїзного квитка на один календарний місяць в наземному транспорті (без обмеження кількості поїздок) буде коштувати 390 гривень, а в метрополітені - 610 гривень; на 2 види транспорту (наземний + метро на 46 поїздок) - 570 гривень; на 2 види транспорту (наземний + метро на 62 поїздки) - 670 гривень.

Крім того, в КП "Київський метрополітен" вводяться нові проїзні квитки, які будуть використовуватися з моменту активації: 10 поїздок на 5 календарних днів (по 75 гривень), 14 поїздок на 7 днів (за 104 гривень) і 30 поїздок на 15 календарних днів (за 210 гривень).

Згідно з розпорядженням, збережені пільги на проїзд в громадському транспорті для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення.

Раніше придбані проїзні квитки залишаються дійсними на поточний місяць.

Нагадаємо, в четвер в будівлі КМДА відбулася бійка між противниками і прихильниками підвищення цін. За підвищення цін виступають співробітники комунального транспорту, оскільки мерія обіцяла використовувати дохід від підвищення цін для підвищення зарплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram