ГоловнаЕкономікаБізнес

"Донбасенерго" перейшло від Олександра Януковича до нардепа Максима Єфімова, - ЗМІ

Угода перебуває на завершальній стадії оформлення.

"Донбасенерго" перейшло від Олександра Януковича до нардепа Максима Єфімова, - ЗМІ
Фото: Макс Требухов

Компанія ПАТ "Донбасенерго" змінила бенефіціара. Старший син Віктора Януковича Олександр не пов'язаний із "Донбасенерго", поступившись роллю її куратора депутатові Верховної Ради Максиму Єфімову.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на джерело. "Операція була відкрита в червні і зараз перебуває на завершальній стадії оформлення", - наводить слова джерела видання.

За його словами, структурам Єфімова продадуть увесь пакет Януковича і його молодшого ситуативного бізнес-партнера Ігоря Гуменюка в "Донбасенерго" - 60,8% акцій. Тепер цей пакет оформлено на ПрАТ "Енергоінвест холдинг".

У 2016 році бенефіціарами "Енергоінвест холдингу" стали Андреас Церні (Греція) і Роберт Бенш (США). Справжнє ім'я Андреаса Царні - Андрій Чорний. Він є вихідцем з України і на енергетичному ринку сприймається в ролі вихованця господаря шахти ім. Засядька (Донецьк) Юхима Звягільського.

У свою чергу Роберт Бенш відомий учасникам ринку в ролі представника інтересів Михайла Афендікова - американського бізнесмена українського походження, який володіє Cub Energy Inc, що контролює в Україні газовидобувні компанії "Куб-газ" і "Тисагаз".

На момент опосередкованого придбання мажоритарного пакету акцій "Донбасенерго" (у 2015-2016 роках) Церні і Бенш позиціонували себе в ролі нових господарів цієї енергокомпанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram