ГоловнаЕкономікаБізнес

У нейтральних водах очікують розмитнення 4 тис. контейнерів

Власники вантажів сподіваються "домовитися" з митницею.

У нейтральних водах очікують розмитнення 4 тис. контейнерів
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що в нейтральних водах Чорного моря перебуває близько 4 тис. контейнерів, які не розмитнюють, а "чекають, що домовимося". Про це він сказав на засіданні уряду в середу, 4 липня, передає "112.ua"

"4 тисячі контейнерів у нейтральних водах стоять, не заходять, не розмитнюються. Їм кажуть "почекайте, домовимося". Не домовимося - розмитнюйте, заїжджайте в Україну, продавайте товар за чесною ціною, платіть податки в бюджет", - сказав Гройсман.

Голова уряду навів цифри, які свідчать про збільшення надходжень уже в червні. Тільки по Одеській митниці відрахування за кожний контейнер - залежно від товару - зросли від 5 до 10 тис. гривень. За деякими товарними групами відрахування зросли вдвічі. Загальний обсяг розмитнення з 20 по 26 червня становив 498 млн гривень за 1 тис. 112 контейнерів.

"Беремо тільки Одеську митницю. З 20 по 26 червня, в той час, коли ми почали напрацьовувати рішення за тими схемами, розмитнено 1 тис. 112 контейнерів з товарами на загальну суму 498 млн гривень", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що боротьба з контрабандою привнесла в державний бюджет у 2017 році 79 млрд гривень.

20 червня на засіданні Кабмін затвердив план дій для боротьби з контрабандою. Також прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав 10 діючих схем контрабандистів. Про зупинку оформлення "сірих" імпортних вантажів у контейнерах Одеська митниця також повідомляла на початку цього тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram