ГоловнаЕкономікаДержава

Тендер на реконструкцію Шулявського мосту проведено в рамках законодавства, - КМДА

Замовник законно відхилив пропозиції двох учасників торгів.

Тендер на реконструкцію Шулявського мосту проведено в рамках законодавства, - КМДА
Фото: Сергей Нужненко

Процедуру закупівлі "відкриті торги" щодо закупівлі "Реконструкція транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом'янському та Шевченківському районах м. Київ" проведено в рамках чинного законодавства. Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

"Замовником робіт "Реконструкція транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом'янському та Шевченківському районах м. Києва" було визначено Комунальне підприємство "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд м. Київ". Підприємство провело процедуру тендера на виконання зазначених робіт відповідно до вимог чинного законодавства у сфері закупівель", - зазначив Дмитро Давтян.

"Про початок процедури закупівлі було оголошено у багатьох засобах масової інформації, тому процедура торгів була максимально публічною. Загалом свої тендерні пропозиції подали чотири учасники. За результатами засідання тендерного комітету КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" пропозиції двох учасників відхилило через порушення вимог законодавства у сфері закупівель", - додав Давтян.

За його словами, обидва учасники, пропозиції яких були відхилені, зверталися зі скаргами до постійної адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Однак за результатами розгляду скарг, було вирішено відмовити в їх задоволенні.

Крім того, правомірність відхилення пропозицій окремо підтверджена висновками фахівців Державної аудиторської служби України.

"Заначу, що, на жаль, сьогодні багато спекуляцій з питання реконструкції Шулявського мосту. І спрямовані вони переважно на те, щоб затягнути початок робіт. Всі ж дії міської влади, наголошую, здійснюються у законодавчому полі", - зазначив Давтян.

Нагадаємо, в 2017 році після руйнування частини Шулявського шляхопроводу КМДА оголосила про намір закрити його на реконструкцію. Роботи мали розпочатися ще 1 травня 2018 року, потім початок реконструкції перенесли на 1 червня, потім - на невизначений термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram