ГоловнаЕкономікаБізнес

Apple і Samsung врегулювали семирічний патентний спір

Американський виробник смартфонів звинувачував південнокорейського конкурента в копіюванні дизайну і оснащення iPhone і iPad.

Apple і Samsung врегулювали семирічний патентний спір
Фото: 3dnews.ru

Американська корпорація Apple і південнокорейська група компаній Samsung Group врегулювали патентний спір, який тривав понад сім років.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

27 червня суддя Окружного суду США з Північного округу штату Каліфорнія постановила припинити діловодство. Умови угоди сторін не розголошувалися, але, як відомо, тяганина будувалася навколо позову, поданого Apple у квітні 2011 року. Американський виробник персональних і планшетних комп'ютерів звинувачував південнокорейського конкурента у копіюванні дизайну і технічного оснащення iPhone і iPad.

В результаті патентна війна призвела до того, що в різних країнах були відкриті близько 50 проваджень. За межами сполучених Штатів світові лідери з виробництва смартфонів відмовилися від взаємних претензій з приводу прав e 2014 році, однак в судах США тривали розгляди.

Так, у травні 2014 року за порушення прав на два патенти суд в Каліфорнії зобов'язав Samsung виплатити Apple майже 120 млн доларів, але претензії американської компанії з приводу двох інших патентів не визнав. Присяжні тоді вирішили, що Apple також порушила право на один патент Samsung.

Нагадаємо, в січні Єврокомісія оштрафувала постачальника Apple майже на 1 мільярд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram